culinaire zaken .nl |
Gepofte aardappelen gevuld met kruidensaus | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Goedkoop Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 80 3 2 2 2 |
gram gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel |
spek (ontbijt-,mager) kaas (room-,kruiden) peterselie aardappel bieslook (vers) room (koffie-) | ||
Berei- ding |
Plakjes ontbijtspek naast elkaar tussen 2 velletjes keukenpapier op een bord leggen. In de magnetron het spek in circa 1 minuut op 600 uitbakken. Intussen aardappelen onder koud stromend water schoonboenen en pitjes verwijderen. Met een vork een aantal gaatjes in de schil prikken. Spek uit de magnetron laten afkoelen. Aardappelen (200 a 250 gram) op een bord in de magnetron circa 5 minuten op vol vermogen bijna gaar laten worden. Intussen in een kommetje roomkaas met kruiden en 1 eetlepel water glad roeren. Peterselie en bieslook erboven fijnknippen. Doe de koffieroom erbij. Aardappelen uit de magnetron afdekken met alufolie en circa 5 minuten laten nagaren. Folie verwijderen. Aardappelen inkruisen en een beetje aardappelkruim wegscheppen. In elke aardappel 1 eetlepel saus scheppen. Plakjes spek erboven verkruimelen. De rest van de saus er apart bijgeven. Serveer bij: gegrilleerde biefstuk en een frisse salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1338 KiloJoules 319 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 6 gram 3 gram |