culinaire
zaken
.nl
Aardappel-paddestoelbrioche
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
550
1
75
35
6
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
room (slag-)
paddestoel (shii-take) ingrediënt info
boter (room-)
eidooier
ui (sjalot) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar in 25 minuten. Pel en snipper het sjalotje. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Berei-
ding
Smelt in een koekepan de boter en fruit hierin sjalot en paddestoelen al omscheppend gedurende 4 minuten. Giet de aardappelen af en pureer ze. Klop 5 eidooiers los met de slagroom en roer dit door de puree. Schep het paddestoelenmengsel hier door en breng de puree op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bewaar 1/5 deel van de puree. Vorm van de rest ballen ter grootte van een aardappel. Maak balletjes van de rest van de puree. Maak een kuiltje midden bovenop de grote ballen en plak hierop de kleine balletjes. Zet de pureeballen in een ingevette ovenschaal. Bestrijk ze met de resterende eidooier.

Bak de brioche in 18 minuten goudbruin in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven.
Voedings-
waarde
Energie2054 KiloJoules
489 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
13 gram
6 gram