culinaire zaken .nl |
Custardsaus (Natillas) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:07 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 2 1 1 1 - |
deciliter eetlepel theelepel stuks theelepel stuks naar smaak |
room (slag-) suiker essence (vanille-) eidooier maizena ei (kip) zout | ||
Berei- ding |
Doe de slagroom in een magnetronschaal van 1 liter inhoud. Zet de schaal 2.5 minuut in de magnetron op 100% (650 watt). Laat de room even afkoelen. Doe intussen het zout, de suiker, het hele ei, de eierdooier, maizena en vanille-essence in een kom en klop alles schuimig. Giet dit mengsel al kloppend bij de warme slagroom. Zet het het slagroommengsel circa 2.5 minuut in de magnetron op 50%, waarbij u het om de 30 seconden roert. Laat het roommengsel niet koken. Laat de saus even afkoelen en zet hem dan een paar uur in de koelkast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1084 KiloJoules 258 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 4 gram 0 gram |