culinaire
zaken
.nl
Custardsaus
(Natillas)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
2
1
1
1
-
deciliter
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
room (slag-)
suiker
essence (vanille-)
eidooier
maizena
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Doe de slagroom in een magnetronschaal van 1 liter inhoud. Zet de schaal 2.5 minuut in de magnetron op 100% (650 watt). Laat de room even afkoelen. Doe intussen het zout, de suiker, het hele ei, de eierdooier, maizena en vanille-essence in een kom en klop alles schuimig. Giet dit mengsel al kloppend bij de warme slagroom. Zet het het slagroommengsel circa 2.5 minuut in de magnetron op 50%, waarbij u het om de 30 seconden roert. Laat het roommengsel niet koken. Laat de saus even afkoelen en zet hem dan een paar uur in de koelkast.
Voedings-
waarde
Energie1084 KiloJoules
258 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
4 gram
0 gram