culinaire
zaken
.nl
Schwarzwalder kirschtorte
(Recept van Miem.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
130
90
50
30
6
5
2
-
5
100
5
3
1
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
zakje
naar smaak
deciliter
gram
gram
blaadje
eetlepel
suiker
bloem (tarwe-) ingrediënt info
cacao (poeder)
maizena
suiker
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
zout
room (slag-)
pinda (geschaafd)
suiker (vanille-)
gelatine (wit)
kirsch
Berei-
ding
- Beboter een springvorm, bestuif deze met wat bloem en warm de oven voor op 170 graden.
- Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een dikke schuimige massa.
- Vermeng de cacao met 1.5 eetlepel suiker en klop dit door het mengsel.
- Zeef de bloem en vermeng deze met de maizena en het zout. Voeg het bloemmengsel in gedeelten toe en schep het er met een spatel voorzichtg door.
- Schep het deeg in de vorm en bak de taart in 40 minuten op het rooster. Laat hem nog even in de oven staan en haal hem dan eruit.
De vulling:
- Laat de kersen in een zeef uitlekken en vang het sap op. Week de gelatine in koud water. Verwarm 1 deciliter van het kersensap, neem van het vuur en los er de gelatine in op.
- Voeg er nog 1 eetlepel Kirsch aan toe en laat het sap afkoelen.
- Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf. Houd wat van de stijfgeslagen slagroom achter voor de garnering.
- Halveer 2/3 van de kersen en roer ze door de slagroom.
- Snij de koek horizontaal in 3 plakken.
- Bestrijk de onderste plak met het nog enigszins vloeibare sap. Leg de tweede plak erop en bestrijk deze met het slagroom-kersenmengsel. Hier bovenop komt dan de bovenkant.
- Besmeer de zijkant heel dun met stijfgeslagen slagroom en rol de taart door de geroosterde pindaschaafsel.
-Spuit rozetjes op de taart en druk er een kers bovenop.
Voedings-
waarde
Energie8912 KiloJoules
2122 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
205 gram
1266 gram
4 gram