culinaire zaken .nl |
Schwarzwalder kirschtorte (Recept van Miem.) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
130 90 50 30 6 5 2 - 5 100 5 3 1 |
gram gram gram gram eetlepel stuks zakje naar smaak deciliter gram gram blaadje eetlepel |
suiker bloem (tarwe-) cacao (poeder) maizena suiker ei (kip) suiker (vanille-) zout room (slag-) pinda (geschaafd) suiker (vanille-) gelatine (wit) kirsch | ||
Berei- ding |
- Beboter een springvorm, bestuif deze met wat bloem en warm de oven voor op 170 graden. - Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een dikke schuimige massa. - Vermeng de cacao met 1.5 eetlepel suiker en klop dit door het mengsel. - Zeef de bloem en vermeng deze met de maizena en het zout. Voeg het bloemmengsel in gedeelten toe en schep het er met een spatel voorzichtg door. - Schep het deeg in de vorm en bak de taart in 40 minuten op het rooster. Laat hem nog even in de oven staan en haal hem dan eruit. De vulling: - Laat de kersen in een zeef uitlekken en vang het sap op. Week de gelatine in koud water. Verwarm 1 deciliter van het kersensap, neem van het vuur en los er de gelatine in op. - Voeg er nog 1 eetlepel Kirsch aan toe en laat het sap afkoelen. - Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf. Houd wat van de stijfgeslagen slagroom achter voor de garnering. - Halveer 2/3 van de kersen en roer ze door de slagroom. - Snij de koek horizontaal in 3 plakken. - Bestrijk de onderste plak met het nog enigszins vloeibare sap. Leg de tweede plak erop en bestrijk deze met het slagroom-kersenmengsel. Hier bovenop komt dan de bovenkant. - Besmeer de zijkant heel dun met stijfgeslagen slagroom en rol de taart door de geroosterde pindaschaafsel. -Spuit rozetjes op de taart en druk er een kers bovenop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 8912 KiloJoules 2122 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 205 gram 1266 gram 4 gram |