culinaire zaken .nl |
Kruidenkoek | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:45 | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 150 75 75 7.50 3 1.50 1 1 0.25 |
gram gram gram gram gram stuks stuks theelepel theelepel zakje theelepel |
meel (zelfrijzend bak-) suiker (basterd-,l.bruin) boter (room-) rozijn (blank) sukade gember (geconfijt) ei (kip) speculaaskruiden bakpoeder suiker (vanille-) zout | ||
Berei- ding |
Vermeng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en de koekkruiden en het zout. Roer de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker romig. Klop er dan een voor een de eieren door. Blijf nog 6 minuten kloppen. Snij de sukade en de gembernootjes klein. Schep het zelfrijzend bakmeel luchtig door het beslag. Meng sukade, gember en rozijnen door het beslag en schep dit in een ingevette tulbandvorm (inhoud 1.5 liter). Bak de kruidkoek onder in een voorverwarde oven (160 graden celsius) in anderhalf uur gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2947 KiloJoules 702 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 10 gram 2 gram |