culinaire
zaken
.nl
Kruidenkoek
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
150
150
75
75
7.50
3
1.50
1
1
0.25
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
theelepel
zakje
theelepel
meel (zelfrijzend bak-)
suiker (basterd-,l.bruin)ingrediënt info
boter (room-)
rozijn (blank) ingrediënt info
sukade
gember (geconfijt) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
speculaaskruiden
bakpoeder
suiker (vanille-)
zout
Berei-
ding
Vermeng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en de koekkruiden en het zout. Roer de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker romig. Klop er dan een voor een de eieren door. Blijf nog 6 minuten kloppen. Snij de sukade en de gembernootjes klein. Schep het zelfrijzend bakmeel luchtig door het beslag. Meng sukade, gember en rozijnen door het beslag en schep dit in een ingevette tulbandvorm (inhoud 1.5 liter). Bak de kruidkoek onder in een voorverwarde oven (160 graden celsius) in anderhalf uur gaar.
Voedings-
waarde
Energie2947 KiloJoules
702 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
78 gram
10 gram
2 gram