| culinaire zaken .nl  | 
Broodvlecht met maanzaad | |||
| Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen  | 4 | Bereidings- tijden  | Voorbereiding : 02:25 Bereiding : 00:20  | |
| Indelingen | Vegetarisch | |||
| Ingre- diënten  | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 1 3 50 14 5 2 1 1  | 
kilogram deciliter gram gram eetlepel stuks theelepel eetlepel  | 
bloem (tarwe-) ![]() water (lauw) suiker gist (poeder) olie (zonnebloem-) ![]() ei (kip) ![]() zout maanzaad  | ||
| Berei- ding  | 
* Doe, behalve het maanzaad en 1 ei, alle ingredienten in een kom. Kneed dit alles tot een homogene deeg. Verdeel het deeg in 3 gelijke bollen en kneed ze tot een stevige deeg. Laat het deeg nu onder een theedoek 2 uur rijzen op een warme plaats. * Rol elke bol deeg uit tot streng van circa 25 centimeter lang. Maak van de strengen een vlecht. * Klop het ei los en strijk het over het brood. Strooi het maanzaad over het brood druk het vast en klop het overtollige maanzaad eraf. * Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius en bak het brood in 20 minuten gaar. Betawon - Eet smakelijk.  | |||
| Voedings- waarde  | 
Voedingswaarde per portie | Energie | 5022 KiloJoules 1196 KiloCaloriën  | Koolhydr Eiwit vezels  | 182 gram  42 gram 35 gram  |