culinaire zaken .nl |
Broodvlecht met maanzaad | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:25 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 50 14 5 2 1 1 |
kilogram deciliter gram gram eetlepel stuks theelepel eetlepel |
bloem (tarwe-) water (lauw) suiker gist (poeder) olie (zonnebloem-) ei (kip) zout maanzaad | ||
Berei- ding |
* Doe, behalve het maanzaad en 1 ei, alle ingredienten in een kom. Kneed dit alles tot een homogene deeg. Verdeel het deeg in 3 gelijke bollen en kneed ze tot een stevige deeg. Laat het deeg nu onder een theedoek 2 uur rijzen op een warme plaats. * Rol elke bol deeg uit tot streng van circa 25 centimeter lang. Maak van de strengen een vlecht. * Klop het ei los en strijk het over het brood. Strooi het maanzaad over het brood druk het vast en klop het overtollige maanzaad eraf. * Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius en bak het brood in 20 minuten gaar. Betawon - Eet smakelijk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5022 KiloJoules 1196 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 182 gram 42 gram 35 gram |