culinaire zaken .nl |
Bienenstich (Recept van Henny de hulp van Miem.) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 120 80 20 10 4 2 2 - - |
deciliter gram gram gram gram stuks zakje blik naar smaak naar smaak |
room (slag-) suiker bloem (tarwe-) maizena suiker (poeder-) ei (kip) suiker (vanille-) kersenvulling zout suiker | ||
Berei- ding |
- Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom. Klop het met de mixer in circa 10 minuten tot een lichtgele massa. - Dan de gezeefde bloem en maizena met een lepel luchtig onder de massa mengen. - Het deeg overbrengen in een beboterde en met poedersuiker bestrooide springvorm met een doorsnede van 24 centimeter. - Zet de vorm in het midden van een op 175 graden voorverwarmde oven en bak deeg in 30-40 minuten gaar. - Haal de koek uit de vorm en laat hem afkoelen. - Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf. - Snij de koek horizontaal doormidden. - Bestrijk beide helften aan de binnenkant met een dikke laag slagroom. Verdeel de kersenvulling op de onderste helft en "plak" de bovenste helft erop. - Bestrijk daarna de taart ook rondom met slagroom mooi glad. - Bepoeder de bovenkant met een dikke laag poedersuiker, of strijk er slagroom op en bestuif het met cacaopoeder en eventueel rondom bestrooien met chocoladehagelslag. Voor een springvorm van 28 centimeter: - 5 eieren, 100 gram bloem, 30 gram maizena en 140 gram suiker. - 7.5 deciliter slagroom en 2 blikjes kersenvulling. - Om te varieren kan men ook aardbeienvulling nemen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1590 KiloJoules 379 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 7 gram 2 gram |