culinaire
zaken
.nl
Bienenstich
(Recept van Henny de hulp van Miem.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
120
80
20
10
4
2
2
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
zakje
blik
naar smaak
naar smaak
room (slag-)
suiker
bloem (tarwe-) ingrediënt info
maizena
suiker (poeder-)
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
kersenvulling
zout
suiker
Berei-
ding
- Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom. Klop het met de mixer in circa 10 minuten tot een lichtgele massa.
- Dan de gezeefde bloem en maizena met een lepel luchtig onder de massa mengen.
- Het deeg overbrengen in een beboterde en met poedersuiker bestrooide springvorm met een doorsnede van 24 centimeter.
- Zet de vorm in het midden van een op 175 graden voorverwarmde oven en bak deeg in 30-40 minuten gaar.
- Haal de koek uit de vorm en laat hem afkoelen.
- Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf.
- Snij de koek horizontaal doormidden.
- Bestrijk beide helften aan de binnenkant met een dikke laag slagroom. Verdeel de kersenvulling op de onderste helft en "plak" de bovenste helft erop.
- Bestrijk daarna de taart ook rondom met slagroom mooi glad.
- Bepoeder de bovenkant met een dikke laag poedersuiker, of strijk er slagroom op en bestuif het met cacaopoeder en eventueel rondom bestrooien met chocoladehagelslag.

Voor een springvorm van 28 centimeter:
- 5 eieren, 100 gram bloem, 30 gram maizena en 140 gram suiker.
- 7.5 deciliter slagroom en 2 blikjes kersenvulling.

- Om te varieren kan men ook aardbeienvulling nemen.
Voedings-
waarde
Energie1590 KiloJoules
379 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
7 gram
2 gram