culinaire zaken .nl |
Scones (Zowel warm als koud lekker) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Engeland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Brood En Banket | Feestelijk | Oven | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 0.25 1 50 1.50 |
gram theelepel theelepel gram deciliter |
meel (zelfrijzend bak-) soda (dubbelkoolzuur) zout boter (room-) melk (karne-) | ||
Voor- berei- ding |
Vet een bakplaat in met boter en bestuif ze met bloem. Zeef het bakmeel, koolzuursoda en zout in een kom. Meng de boter met beide handen door de bloem tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg in gedeeltes de karnemelk toe en kneed tot een deeg ontstaat. | |||
Berei- ding |
Rol het direct uit tot een lap van 1 centimeter dikte. Steek er met een ronde steker van 5 centimeter rondjes uit en leg ze op de bakplaat. Bak ze in het midden van de een oven van 200 graden Celcius in 10 tot 15 minuten af tot ze goudbruin zijn. Serveer ze warm open gesneden rijkelijk besmeerd met roomboter of koud met slagroom en jam. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1385 KiloJoules 330 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 47 gram 7 gram 2 gram |