culinaire zaken .nl |
Zoete worteltaart | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 12 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:30 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 300 200 60 4 3 3 1.25 1 1 1 0.50 |
gram gram gram gram stuks eetlepel eetlepel pak zakje zakje theelepel stuks |
amandel wortel suiker bloem ei (kip) marmelade (citroen-) sap (citroen-) kokosbrood (wit) suiker (vanille-) chocofix bakpoeder citroen | ||
Berei- ding |
Boven 2 kommen eieren splitsen. In rauwkostmolen amandelen fijnmalen. Boven kommetje citroenschil raspen. Worteltjes schrappen, wassen en boven kom raspen. Eierdooiers met suiker en vanillesuiker licht en schuimig kloppen. Erdoor roeren: amandelen, citroenrasp, worteltjes, 2 eetlepels citroensap, bloem en bakpoeder. Oven voorverwarmen op 180 Celcius. Springvorm (24 centimeter) invetten. Eiwit stijfkloppen. Voorzichtig door beslag scheppen. Overdoen in springvorm. In midden van oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin bakken. Springvorm verwijderen en taart op taartrooster circa 30 minuten laten afkoelen. Intussen in steelpan citroenmarmelade met 1 eetlepel citroensap verwarmen. Taart overdwars halveren. Helften aan 1 kant dun bestrijken met marmelade. 1 Helft bedekken met kokosbrood. Andere helft met marmeladekant erop zetten. Taart bovenop en rondom bestrijken met rest van marmelade en bedekken met kokosbrood. In steelpan chocofix bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Hiermee taart bestrijken. In 12 punten snijden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1163 KiloJoules 277 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 8 gram 3 gram |