culinaire
zaken
.nl
Zoete worteltaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
300
200
60
4
3
3
1.25
1
1
1
0.50
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
pak
zakje
zakje
theelepel
stuks
amandel ingrediënt info
wortel
suiker
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
marmelade (citroen-)
sap (citroen-)
kokosbrood (wit)
suiker (vanille-)
chocofix
bakpoeder
citroen
Berei-
ding
Boven 2 kommen eieren splitsen. In rauwkostmolen amandelen fijnmalen. Boven kommetje citroenschil raspen. Worteltjes schrappen, wassen en boven kom raspen. Eierdooiers met suiker en vanillesuiker licht en schuimig kloppen. Erdoor roeren: amandelen, citroenrasp, worteltjes, 2 eetlepels citroensap, bloem en bakpoeder. Oven voorverwarmen op 180 Celcius. Springvorm (24 centimeter) invetten. Eiwit stijfkloppen. Voorzichtig door beslag scheppen. Overdoen in springvorm. In midden van oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin bakken. Springvorm verwijderen en taart op taartrooster circa 30 minuten laten afkoelen.
Intussen in steelpan citroenmarmelade met 1 eetlepel citroensap verwarmen. Taart overdwars halveren. Helften aan 1 kant dun bestrijken met marmelade. 1 Helft bedekken met kokosbrood. Andere helft met marmeladekant erop zetten. Taart bovenop en rondom bestrijken met rest van marmelade en bedekken met kokosbrood. In steelpan chocofix bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Hiermee taart bestrijken. In 12 punten snijden.
Voedings-
waarde
Energie1163 KiloJoules
277 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
8 gram
3 gram