culinaire zaken .nl |
Kersentaartje | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Combi-magnetron | Brood En Banket | Goedkoop | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
175 175 150 100 25 20 20 10 10 3 1 - 200 |
gram gram gram gram gram stuks toefje gram mililiter stuks eetlepel naar smaak gram |
boter (room-) suiker meel (zelfrijzend bak-) chocolade (vlokken) cacao (poeder) chocolade (garneer-) room (slag-,spuitbus) suiker (poeder-) water ei (kip) olie bakpoeder jam (kersen-) | ||
Berei- ding |
Vet een soufflevorm (18 centimeter) in met olie. Bedek de bodem met een rondje bakpier en bestuif de zijkant met poedersuiker. (NB: per ei 1 lepel vocht). Doe alle ingredienten (de boter moet zacht zijn) in een mengkom en mix het beslag 1 minuut (het mag absoluut niet luchtig zijn). Schep het beslag over in de soufflevorm en strijk de bovenkant glad. Verwarm 6-7 minuten op halve stand. Draai de vorm en verwarm de cake tot deze stevig aanvoelt: 1-2 minuten op hoogste stand. Laat de cake 10 minuten rusten. Haal dan de cake uit de vorm en stort deze op een met poedersuiker bestrooide theedoek. Snij de afgekoelde cake in lagen. Meng een deel van de slagroom met de kersenjam en verdeel dit over de lagen. Bouw de cake weer op en smeer de buitenkant in metslagroom. Druk de vlokken tegen de zijranden. Spuit op de taart toefjes slagroom en versier de taart met de chocolaatjes en (evt.) wat kersen. LET OP: De vorm mag voor niet meer dan de helft worden gevuld! | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5384 KiloJoules 1282 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 149 gram 426 gram 3 gram |