culinaire
zaken
.nl
Kersentaartje
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
175
175
150
100
25
20
20
10
10
3
1
-
200
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
toefje
gram
mililiter
stuks
eetlepel
naar smaak
gram
boter (room-)
suiker
meel (zelfrijzend bak-)
chocolade (vlokken)
cacao (poeder)
chocolade (garneer-)
room (slag-,spuitbus)
suiker (poeder-)
water
ei (kip)ingrediënt info
olie ingrediënt info
bakpoeder
jam (kersen-)
Berei-
ding
Vet een soufflevorm (18 centimeter) in met olie. Bedek de bodem met een rondje bakpier en bestuif de zijkant met poedersuiker. (NB: per ei 1 lepel vocht). Doe alle ingredienten (de boter moet zacht zijn) in een mengkom en mix het beslag 1 minuut (het mag absoluut niet luchtig zijn). Schep het beslag over in de soufflevorm en strijk de bovenkant glad. Verwarm 6-7 minuten op halve stand. Draai de vorm en verwarm de cake tot deze stevig aanvoelt: 1-2 minuten op hoogste stand. Laat de cake 10 minuten rusten. Haal dan de cake uit de vorm en stort deze op een met poedersuiker bestrooide theedoek. Snij de afgekoelde cake in lagen. Meng een deel van de slagroom met de kersenjam en verdeel dit over de lagen. Bouw de cake weer op en smeer de buitenkant in metslagroom. Druk de vlokken tegen de zijranden. Spuit op de taart toefjes slagroom en versier de taart met de chocolaatjes en (evt.) wat kersen. LET OP: De vorm mag voor niet meer dan de helft worden gevuld!
Voedings-
waarde
Energie5384 KiloJoules
1282 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
149 gram
426 gram
3 gram