culinaire
zaken
.nl
Slagroomtaart met perzik
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
150
9
4
2
2
1
deciliter
gram
druppel
stuks
stuks
eetlepel
pak
room (slag-)
amandel (gepeld) ingrediënt info
essence (rum-)
perzik
ei (kip)ingrediënt info
suiker (poeder-)
taartmix
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius. Amandelen over bakplaat uitspreiden. In midden van oven in circa 10 minuten lichtbruin roosteren. Oven niet uitzetten. Op plank amandelen grofhakken. Springvorm (24 centimeter) invetten. In kom deeg maken van taartmix, eieren, 6 druppels rumessence en 1 deciliter koud water volgens gebruiksaanwzijging. In vorm scheppen. In midden van oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin bakken. (Als taart na vingerdruk terugveert is taart gaar.) circa 5 minuten in oven laten afkoelen. taart uit vorm nemen. Op taartrooster verder laten afkoelen. Perziken ontvellen, halveren en pitten verwijderen. Elke perzikhelft in 3 schijfjes snijden.

In kom slagroom met poedersuiker en 3 druppels rumessence stijfkloppen. 1/4 deel in spuitzak scheppen. Taart overdwars in 3 lagen snijden. Onderste en middelste laag bestrijken met helft van rest van slagroom. Lagen taart weer op elkaar leggen. Zijkant van taart bestrijken met helft van overgebleven slagroom. Zijkant door amandelen rollen. Op platte schaal leggen. Bovenkant van taart bestrijken met rest slagroom. Perzikschijfjes erop rangschikken. In midden toefjes slagroom uit spuitzak spuiten. In 12 punten snijden.
Voedings-
waarde
Energie1455 KiloJoules
346 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
5 gram
1 gram