culinaire zaken .nl |
Schuimcakejes met perensabayon | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
120 100 20 6 2 2 1 - |
gram gram gram eetlepel stuks stuks zakje naar smaak |
suiker bloem boter (room-) likeur (peren-) ei (kip) eidooier suiker (vanille-) zout | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Gebruik voor dit gebak kleine cakevormpjes. | |||
Berei- ding |
Beboter de bakvormpjes. Klop de eieren los met iets meer dan de helft van de suiker. Klop tot het mengsel dik en schuimachtig is. Voeg er dan de vanillesuiker, een beetje zout en de gezeefde bloem aan toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel over de bakvormpjes. Zet de vormpjes gedurende 15 minuten in de oven. Als de cakejes gaar zijn uit de oven nemen en uit de vormpjes halen. Laat ze afkoelen op een rooster. Klop ondertussen de dooiers au bain marie op een zacht vuurtje los met de overblijvende suiker, en giet er dan voorzichtig de likeur bij. Blijf verder mixen tot de sabayon schuimig en lichtjes dikker wordt. Giet in een kom en laat afkoelen onder regelmatig roeren. Dien de creme op met de gebakjes. Je kunt ook in de gebakjes een kuiltje maken en de sabayon erin gieten. Tip: gebruik voor de variatie ook eens een andere vruchtenlikeur. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 881 KiloJoules 210 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 35 gram 6 gram 0 gram |