culinaire
zaken
.nl
Cake
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
10
4
-
gram
gram
mililiter
stuks
naar smaak
boter (room-)
meel (zelfrijzend bak-)
melk (halfvol) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Smelt de boter in de magnetron. Voeg de eieren, suiker, zout, bakmeel en de melk toe. De melk (of vruchtesap) moeten voorkomen dat de cake droog wordt. Roer alle ingredienten door elkaar, kloppen is niet nodig. Vet een cakevorm of een tulbandvorm in en strooi er een dun laagje paneermeel in. Giet het mengsel in de vorm. Plaats de cake in de combinatiemagnetron. Stel de tijd in op 13 minuten (eventueel te verlengen tot 15 minuten). Zet de magnetron op 360 en de oven op 240.
Voedings-
waarde
Energie1308 KiloJoules
311 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
6 gram
1 gram