culinaire
zaken
.nl
Varkensvleesschotel uit Mexico
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
500
4
1
80
50
25
4
2
2
2
2
1
1
0.50
0.50
-
-
-
gram
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkenslappen (mager)
aardappel ingrediënt info
water
room (slag-)
rijst ingrediënt info
pinda (geschaafd)
boter (room-)
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
suiker
banaan ingrediënt info
olie (mais-) ingrediënt info
bouillon (vlees-,tablet)
knoflook ingrediënt info
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
zout
peper (cayenne-) ingrediënt info
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Verhit de olie en boter in een braadpan en bak hierin het in blokjes gesneden vlees rondom bruin. Voeg de fijngehakte uien en de knoflook toe en bak ze even mee. Voeg het water toe, breng dit aan de kook en voeg het bouillontablet toe. Laat het vlees 10 minuten smoren. Voeg de rijst en de in vieren gesneden aardappelen toe en laat alles nog circa 30 minuten stoven. Voeg de in partjes gesneden tomaten en in plakjes gesneden bananen toe en laat ze warm worden. Breng het gerecht op smaak met de cayennepaper, kurkuma, kruidnagelpoeder, kaneel, suiker en roer de room erdoor. Strooi vlak voor het serveren de geschaafde pinda's erover.
Voedings-
waarde
Energie2084 KiloJoules
496 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
68 gram
8 gram
8 gram