culinaire
zaken
.nl
Gehaktrolletjes
(Izmir Koftesi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
5
25
12
4
2
2
2
1.50
1
-
-
gram
gram
centiliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
aardappel ingrediënt info
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
meel (paneer-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
olie ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pel de uien en rasp ze fijn. Maak het gehakt aan met het paneermeel, de peterselie, wat zout en peper en de paprikapoeder. Maak er rolletjes van zo groot als een walnoot en rol ze daarna door de bloem. Verhit de olie en bak hierin de gehaktrolletjes 3 minuten aan alle kanten. Was intussen de geschilde aardappelen, snij ze klein en kook ze in een bodem water gaar. Roer er daarna met de melk, de boter en wat zout puree van en houd de puree warm. Schep de gehaktrolletjes uit de pan en houd ze eveneens warm. Roer de tomatenpuree met 1 deciliter water door het bakvet en laat de saus 12 minuten zachtjes koken. Leg de aardappelpuree midden op een schaal en leg de frikadellen er omheen. Giet er vervolgens de tomatensaus over.
Voedings-
waarde
Energie2124 KiloJoules
506 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
21 gram
3 gram