culinaire zaken .nl |
Appeltaart 1 | |||
Soort gerecht | Zoete tussendoortjes | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 150 75 3 2 2 2 1 1 |
gram gram gram stuks eetlepel theelepel stuks stuks bekertje |
suiker meel (cake-) boter (bak-) ei (kip) kokos (geraspt) kaneel (poeder) appel (zachtzuur) citroen room (zuur) | ||
Voor- berei- ding |
Borstel de citroen af onder de hete kraan, rasp de schil en pers de citroen uit. Schil de appelen, snijd ze in voeren en kerf de appelparten aan de bolle kant in. Besprenkel de appelparten met het citroensap. Verwarm de oven voor op 180 graden. | |||
Berei- ding |
Klop de zure room, de boter, de suiker, de kaneel en de citroenrasp in de foodprocessor of met de mixer door elkaar. Meng er 1 voor 1 de eieren door. Spatel er het gezeefde cakemeel door. Schep het beslag in de met boter ingevette en met bloem bestrooide taartvorm en strijk de bovenkant met een vochtige lepel glad. Verdeel de appels met de ingekerfde kant naar boven en een gelijkmatig patroon over de taart. Bestrooi met de geraspte kokos. Bak de taart in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Laat in de vorm afkoelen en neem de taart, als hij voor een picknick is bestemd, in de vorm mee. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1792 KiloJoules 427 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 55 gram 6 gram 2 gram |