culinaire
zaken
.nl
Wortel-meloensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
200
1
2
0.50
liter
gram
deciliter
theelepel
stuks
bouillon (kippen-)
peen (bos-)
yoghurt
komijn
meloen ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de schoongemaakte wortelen in de bouillon gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en pureer ze met behulp van een keukenmachine. Pureer ook de meloen. Doe wortel - en meloenpuree bij de afgekoelde bouillon. Klop vervolgens de yoghurt door de soep en breng op smaak met komijnepoeder. Zet de soep enkele uren in de koelkast. Deze soep die koud gegeten wordt, kan ook een dag van tevoren gemaakt worden.
Voedings-
waarde
Energie287 KiloJoules
68 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
3 gram
0 gram