culinaire zaken .nl |
Wortel-meloensoep | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 200 1 2 0.50 |
liter gram deciliter theelepel stuks |
bouillon (kippen-) peen (bos-) yoghurt komijn meloen | ||
Berei- ding |
Kook de schoongemaakte wortelen in de bouillon gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en pureer ze met behulp van een keukenmachine. Pureer ook de meloen. Doe wortel - en meloenpuree bij de afgekoelde bouillon. Klop vervolgens de yoghurt door de soep en breng op smaak met komijnepoeder. Zet de soep enkele uren in de koelkast. Deze soep die koud gegeten wordt, kan ook een dag van tevoren gemaakt worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 287 KiloJoules 68 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 3 gram 0 gram |