culinaire zaken .nl |
Soep uit het Verre Oostensoep | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 75 4 3 2 1 1 1 1 |
liter gram stuks mililiter eetlepel stuks theelepel stuks theelepel |
bouillon (kippen-) tauge krab (sticks) sap (citroen-) mais (blik) komkommer koriander (poeder) ui (voorjaars-) saus (soja-) | ||
Berei- ding |
Breng de bouillon aan de kook. Haal de krabsticks uit het plastic en snijd de sticks in drieen. Doe 1 eetlepel maizena in een kopje en roer er een beetje water door. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de lente-ui in ringen. Roer de maizena door de kokende bouillon en voeg groente, vis en koriander toe. Breng de soep op smaak met een beetje citroensap, sojasaus, zout en peper. Het is bij deze soep geen ramp als er van bovenstaande ingredientenlijst wordt afgeweken. De komkommer kan vervangen worden door bijvoorbeeld kleine broccoliroosjes, de krabsticks door garnalen, de koriander door peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 187 KiloJoules 45 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 2 gram 2 gram |