culinaire
zaken
.nl
Soep uit het Verre Oostensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
75
4
3
2
1
1
1
1
liter
gram
stuks
mililiter
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
theelepel
bouillon (kippen-)
tauge ingrediënt info
krab (sticks)
sap (citroen-)
mais (blik)
komkommer
koriander (poeder)
ui (voorjaars-) ingrediënt info
saus (soja-)
Berei-
ding
Breng de bouillon aan de kook. Haal de krabsticks uit het plastic en snijd de sticks in drieen. Doe 1 eetlepel maizena in een kopje en roer er een beetje water door. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de lente-ui in ringen. Roer de maizena door de kokende bouillon en voeg groente, vis en koriander toe. Breng de soep op smaak met een beetje citroensap, sojasaus, zout en peper. Het is bij deze soep geen ramp als er van bovenstaande ingredientenlijst wordt afgeweken. De komkommer kan vervangen worden door bijvoorbeeld kleine broccoliroosjes, de krabsticks door garnalen, de koriander door peterselie.
Voedings-
waarde
Energie187 KiloJoules
45 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
2 gram
2 gram