culinaire zaken .nl |
Sop Kerrie Djawa (Javaanse kerriesoep) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 850 13 3 3 2 1 1 1 0.50 0.50 |
liter gram gram theelepel stuks stuks theelepel theelepel theelepel theelepel theelepel |
water kip mihoen kerrie (poeder,Javaans) kemirie (noot) ui djahe sap (citroen-) laos (poeder) sambal oelek knoflook (poeder) | ||
Berei- ding |
Uien snipperen en de kemiris raspen. Trek bouillon van de kip. Fruit in wat olie de ui en de kruiden. Doe er bouillon bij om aanbranden te voorkomen Meng dit goed door elkaar en giet het over in de pan met bouillon. Snij nu het vlees van de kip in kleine stukken en voeg die eveneens bij de bouillon. Breng ruim water aan de kook, neem de pan van het vuur en laat dan de mihoen (1/3 zak gebruiken) 3 minuten in dit hete water staan. Giet het af en spoel de mihoen goed af met koud water. De mihoen wordt vlak voor het opdienen aan de soep toegevoegd. Afmaken met zout en citroensap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2225 KiloJoules 530 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 67 gram 2 gram |