culinaire zaken .nl |
Sop Ikan Bawang (Vis-uien soep) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 3 3 2 2 1 1 0.50 |
theelepel stuks stuks eetlepel stuks kopje eetlepel theelepel |
sap (citroen-) bouillon (tablet) schelvis selderij (blad-) ui vermicelli (fijn) ketjap (manis) djahe | ||
Berei- ding |
Uien worden fijngesneden. Bouillonblokjes zijn voor 1 liter. Kook de vis in de bouillon gaar en uit laten lekken. Verwijder het vel en de graten. Fruit de uien en stukjes vis in wat olie en uit laten lekken. Laat de bouillon op een klein vuur doorkoken en doe er de vermicelli bij, de ketjap, djahe, azijn, peper en zout naar smaak. Als laatste de stukjes vis en ui. Serveer in een soepkom of bord en garneer met wat selderie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 179 KiloJoules 43 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 2 gram 1 gram |