culinaire zaken .nl |
Sop Ajam Tjina (Chinese kippesoep) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.50 50 1 1 1 1 1 0.50 |
gram deciliter gram stuks eetlepel stuks stuks eetlepel theelepel |
kip bouillon (kippen-) mihoen ei (kip) meel (aardappel-) ui prei ketjap (asin) ve-tsin | ||
Berei- ding |
De kip van te voren koken. Ui wordt gesnipperd. Prei wordt in dunne ringen gesneden. Snij het vlees in kleine stukjes. Breng de bouillon aan de kook en doe er de stukjes kip, ui en prei bij. Laat dit circa 10 minuten zachtjes doorkoken. Maak de mihoen klein en doe die met ketjap, zout en ve-tsin bij de soep. Laat alles nog 2 minuten doorkoken. Vergeet niet af en toe te roeren. Klop nu het ei en maar er een omelet van, die men in zeer smalle reepjes snijdt. Bind de soep met het water aangemaakte aardappelmeel en voeg die met de reepjes omelet toe. Serveer de soep in kommen met als garnering wat fijngeknipte selderie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 970 KiloJoules 231 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 21 gram 2 gram |