culinaire
zaken
.nl
Sop Ajam Tjina
(Chinese kippesoep)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1.50
50
1
1
1
1
1
0.50
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
kip
bouillon (kippen-)
mihoen
ei (kip)ingrediënt info
meel (aardappel-)
ui ingrediënt info
prei
ketjap (asin)
ve-tsin
Berei-
ding
De kip van te voren koken. Ui wordt gesnipperd. Prei wordt in dunne ringen gesneden.

Snij het vlees in kleine stukjes. Breng de bouillon aan de kook en doe er de stukjes kip, ui en prei bij. Laat dit circa 10 minuten zachtjes doorkoken. Maak de mihoen klein en doe die met ketjap, zout en ve-tsin bij de soep. Laat alles nog 2 minuten doorkoken. Vergeet niet af en toe te roeren. Klop nu het ei en maar er een omelet van, die men in zeer smalle reepjes snijdt. Bind de soep met het water aangemaakte aardappelmeel en voeg die met de reepjes omelet toe. Serveer de soep in kommen met als garnering wat fijngeknipte selderie.
Voedings-
waarde
Energie970 KiloJoules
231 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
21 gram
2 gram