culinaire zaken .nl |
Haaievinnesoep | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 1 1 1 0.50 |
liter gram eetlepel gram eetlepel theelepel |
bouillon haaievin (gedroogd) ketjap (manis) krab (blik) suiker knoflook (poeder) | ||
Berei- ding |
Van de krab wordt 1 blikje gebruikt. Gedroogde haaievinnen moeten eerst 24 uur in ruim water weken om daarna met knoflookpoeder gaar gekookt te worden. Zijn de haaievinnen vers (500 gram), was ze eerst en zet ze op met ruim water, zout en knoflookpoeder. Als de vinnen gaar zijn haalt men het vlees eraf. Zet nu de bouillon op (kip of vlees) en breng ze aan de kook. Laat er ook het krabbevlees even in meekoken. Voeg er vervolgens de vinnen aan toe en breng de soep op smaak met wat ketjap. Eventueel nog wat suiker toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 119 KiloJoules 28 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 1 gram 0 gram |