culinaire
zaken
.nl
Spaans gevulde venkel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
160
75
20
3
2
1
-
deciliter
gram
gram
gram
knol
eetlepel
stuks
naar smaak
water
rijst ingrediënt info
boter (room-)
pit (pijnboom-)
venkel (knol)
sherry (medium)
ui (sjalot) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de venkelknollen schoon, halveer ze, en leg ze met de snijvlakken omlaag in een magnetronschaal. Verdeel de boter in klontjes erover en bestrooi het met zout. Verhit dit 8.5 minuut in de gesloten magnetronschaal op 750 Watt. Haal de venkelhelften uit de schaal en houd ze warm. Verhit de rijst met het hete water en een mespunt boter 4.5 minuut in een gesloten magnetronschaal 750 Watt. Laat het in 15 minuten op 225 Watt gaar worden. Laat de rijst ongeveer 7 minuten bij kamertemperatuur staan, hol de venkelhelften enigszins uit en snij het venkelvlees in stukjes. Snipper het sjalotje en verhit het met de gesneden venkel, de sherry en een theelepel boter 4.5 minuut in een gesloten magnetronschaal op 750 Watt. Schep de rijst erdoor en vul de venkelhelften hiermee. Zet dit in een magnetronschaal en leg de rest van de vulling in het midden van de schaal. Verhit de venkelhelften 3 minuten in de gesloten magnetronschaal op 750 Watt. Dien eventueel met geroosterde pijnboompitten bestrooid op.
Voedings-
waarde
Energie3072 KiloJoules
731 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
105 gram
12 gram
1 gram