culinaire zaken .nl |
Spaans gevulde venkel | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:36 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 160 75 20 3 2 1 - |
deciliter gram gram gram knol eetlepel stuks naar smaak |
water rijst boter (room-) pit (pijnboom-) venkel (knol) sherry (medium) ui (sjalot) zout | ||
Berei- ding |
Maak de venkelknollen schoon, halveer ze, en leg ze met de snijvlakken omlaag in een magnetronschaal. Verdeel de boter in klontjes erover en bestrooi het met zout. Verhit dit 8.5 minuut in de gesloten magnetronschaal op 750 Watt. Haal de venkelhelften uit de schaal en houd ze warm. Verhit de rijst met het hete water en een mespunt boter 4.5 minuut in een gesloten magnetronschaal 750 Watt. Laat het in 15 minuten op 225 Watt gaar worden. Laat de rijst ongeveer 7 minuten bij kamertemperatuur staan, hol de venkelhelften enigszins uit en snij het venkelvlees in stukjes. Snipper het sjalotje en verhit het met de gesneden venkel, de sherry en een theelepel boter 4.5 minuut in een gesloten magnetronschaal op 750 Watt. Schep de rijst erdoor en vul de venkelhelften hiermee. Zet dit in een magnetronschaal en leg de rest van de vulling in het midden van de schaal. Verhit de venkelhelften 3 minuten in de gesloten magnetronschaal op 750 Watt. Dien eventueel met geroosterde pijnboompitten bestrooid op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3072 KiloJoules 731 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 105 gram 12 gram 1 gram |