culinaire zaken .nl |
Soep (tomaten-creme) met kruiden-eiblokjes | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 2 1 0.50 |
deciliter stuks mililiter eetlepel eetlepel |
soep (tomatencreme-) ei (kip) bouillon kruiden (tuin-) boter (room-) | ||
Berei- ding |
Klop voor de eiblokjes 2 eieren met 1 eetlepel fijngehakte tuinkruiden, 2 eetlepels bouillon (of water) los. Beboter een vierkant schaaltje en bekleed dit met bakpapier. Giet het eimengsel erin en dek het schaaltje met aluminiumfolie af. Zet het schaaltje in een pan met water tegen de kook aan en zorg er voor dat het voor 2/3 in het water staat. Houd het water 20 minuten tegen de kook tot het ei is gestold. Laat nog 30 minuten staan en snij de eiergelei in blokjes. Bereid de tomaten-cremesoep en garneer deze met de blokjes ei. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 308 KiloJoules 73 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 4 gram 0 gram |