culinaire
zaken
.nl
Sate manis daging
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
3
2
2
1
-
-
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
runderrosbief
sap (citroen-)
ketjap (manis)
suiker (bruin)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Vermeng de kleingesneden ui in een kom met de uitgeperste teentjes knoflook, de ketjap, het citroensap, de bruine suiker en wat zout en peper. Schep de blokjes vlees door het mengsel en laat alles 2.5 uur op een koele plaats staan. Rijg de blokjes vlees aan satepennen of op stokjes. Rooster de sate onder regelmatig omkeren en bestrijken met de marinade op een rooster boven een houtskoolvuurtje of onder de voorverwarmde ovengrill.
Voedings-
waarde
Energie1538 KiloJoules
366 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
25 gram
1 gram