culinaire zaken .nl |
Sate manis daging | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 3 2 2 1 - - |
gram theelepel eetlepel eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
runderrosbief sap (citroen-) ketjap (manis) suiker (bruin) knoflook ui peper zout | ||
Berei- ding |
Vermeng de kleingesneden ui in een kom met de uitgeperste teentjes knoflook, de ketjap, het citroensap, de bruine suiker en wat zout en peper. Schep de blokjes vlees door het mengsel en laat alles 2.5 uur op een koele plaats staan. Rijg de blokjes vlees aan satepennen of op stokjes. Rooster de sate onder regelmatig omkeren en bestrijken met de marinade op een rooster boven een houtskoolvuurtje of onder de voorverwarmde ovengrill. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1538 KiloJoules 366 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 25 gram 1 gram |