culinaire zaken .nl |
Mosselcocktail met dillesaus | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 8 3 1 0.10 - - |
gram centiliter stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
mossel room (zuur) ui (bos-) dille (vers) komkommer peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Maak de bosuitjes schoon en snij ze in stukjes van ca 2 cm. Kook ze in ca 2 min in weinig water met zout en laat ze in een zeef uitlekken. Was de komkommer en snij hem in plakjes van ca 1/2 cm dik. Snij de plakjes in smalle reepjes. Roer een sausje van de zure room, de dille, zout en peper. | |||
Berei- ding |
Schep de mosselen, de bosui en de komkommer door elkaar en verdeel het mengsel over 2 wijde glazen. Schenk de dillesaus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 702 KiloJoules 167 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 9 gram 0 gram |