culinaire
zaken
.nl
Mosselcocktail met dillesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
8
3
1
0.10
-
-
gram
centiliter
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
mossel ingrediënt info
room (zuur)
ui (bos-)ingrediënt info
dille (vers)
komkommer
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Maak de bosuitjes schoon en snij ze in stukjes van ca 2 cm. Kook ze in ca 2 min in weinig water met zout en laat ze in een zeef uitlekken. Was de komkommer en snij hem in plakjes van ca 1/2 cm dik. Snij de plakjes in smalle reepjes. Roer een sausje van de zure room, de dille, zout en peper.
Berei-
ding
Schep de mosselen, de bosui en de komkommer door elkaar en verdeel het mengsel over 2 wijde glazen. Schenk de dillesaus erover.
Voedings-
waarde
Energie702 KiloJoules
167 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
9 gram
0 gram