culinaire zaken .nl |
Krabsticks met minifrietjes | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Snel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 10 8 1 1 0.50 0.10 - - |
gram gram stuks eetlepel eetlepel zakje krop naar smaak naar smaak |
boter (room-) kruiden (gemengd) krab (sticks) likeur (exotisch) zalmeitjes zoutjes (fritesticks) sla (veld-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verhit de boter. Bak de krabsticks met de kruiden in 3 minuten Schenk er de likeur over. Schep de krabsticks uit de pan. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de fritesticks over 4 bordjes en besprenkel ze met een beetje saus. Leg hierop 2 krabsticks. Garneer met plukjes veldsla (zonder steeltjes) en zalmeitjes. Nog verfijnder met: 200 gram verse krab in plaats van krabsticks. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 243 KiloJoules 58 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 1 gram 1 gram |