culinaire zaken .nl |
Ei in 't groen | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 4.50 4 2 - |
liter theelepel eetlepel stuks theelepel naar smaak |
bouillon (groente-) dragon (gedroogd) dragon (vers) ei (kip) gelatine (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Kook de eieren zacht en houd ze warm in een pan met kokend water. Doe de helder bouillon met de gedroogde dragon in een pan en laat alles zachtjes koken tot de vloeistof tot zeven deciliter is ingekookt. Strooi de gelatine in de pan en roer die er goed door. Laat de ingekookte bouillon nog 5 minuten zachtjes pruttelen en breng deze vervolgens op smaak met zout en peper. Leg een zacht gekookt of gepeld ei in een ovenschoteltje. Vul de schoteltjes met gezeefde bouillon en leg er een takje verse dragon in. Laat de bouillon afkoelen en zet de potjes daarna 1 uur in de koelkast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 631 KiloJoules 150 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 12 gram 2 gram |