culinaire zaken .nl |
Ei in 't bakkie | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Duitsland | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:02 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
12 1 1 - - |
gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
boter (room-) kervel (vers) ei (kip) peper zout | ||
Berei- ding |
Beboter een klein souffle vormpje. Strooi wat zout, peper en kervel op de bodem. Breek het ei in een schaaltje en laat het in de vorm glijden. Leg er een takje kervel erop. Laat het ei in 70 seconde op 500 Watt gaar worden. Laat het dan nog 40 seconde staan. Serveer het ei in het soufflevormpje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 872 KiloJoules 208 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 12 gram 2 gram |