culinaire zaken .nl |
Kip in gekruide tomatensaus (Ajam boemboe roedjak) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:20 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 25 3 2 1.50 1.50 1 1 1 1 1 - |
gram gram stuks theelepel schijf eetlepel blaadje plakje centimeter stuks teentje naar smaak |
kippenbout boter (bak-) tomaat (gepeld) sambal oelek goela djawa asem (zonder pit) djeroek poeroet laos (vers) trassi ui knoflook zout | ||
Voor- berei- ding |
In gote braadpan boter verhitten. Kip in 10 minuten rondom bruin bakken. Intussen ui pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen. In mengbeker doen: ui, knoflook en laos. Fijmalen. Kip uit pan op schaal scheppen. Boven kommetje bakvet afgieten. In zelfde pan 2 eetlepels bakvet opnieuw verhitten. Toevoegen: ui-kruidenmengsel, sambal, salamblaadje, djeroek poeroetblaadjes en tomaten. Door elkaar scheppen. Zonder deksel 15 minuten stoven tot vocht verdampt is. Intussen vel van kip verwijderen. Kippepoten in twee stukken snijden. Door ui-kruidenmengsel roeren: 1 deciliter warm water, trassi, tamarinde en goela djawa. Kip erin leggen. Aan de kook brengen en met deksel op pan nog 3/4 uur zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout. Laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten. | |||
Berei- ding |
Met deksel op pan kip in 10 minuten zachtjes door en door heet laten worden. Af en toe omscheppen. Salamblaadjes en djeroek poeroet blaadje verwijderen. Overdoen in schaal en op rechaud warmhouden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |