culinaire
zaken
.nl
Kip in gekruide tomatensaus
(Ajam boemboe roedjak)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
25
3
2
1.50
1.50
1
1
1
1
1
-
gram
gram
stuks
theelepel
schijf
eetlepel
blaadje
plakje
centimeter
stuks
teentje
naar smaak
kippenbout
boter (bak-)
tomaat (gepeld) ingrediënt info
sambal oelek
goela djawa
asem (zonder pit) ingrediënt info
djeroek poeroet
laos (vers)
trassi
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
In gote braadpan boter verhitten. Kip in 10 minuten rondom bruin bakken.
Intussen ui pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen.
In mengbeker doen: ui, knoflook en laos. Fijmalen.
Kip uit pan op schaal scheppen. Boven kommetje bakvet afgieten.
In zelfde pan 2 eetlepels bakvet opnieuw verhitten.
Toevoegen: ui-kruidenmengsel, sambal, salamblaadje, djeroek poeroetblaadjes en tomaten.
Door elkaar scheppen. Zonder deksel 15 minuten stoven tot vocht verdampt is.
Intussen vel van kip verwijderen. Kippepoten in twee stukken snijden.
Door ui-kruidenmengsel roeren: 1 deciliter warm water, trassi, tamarinde en goela djawa.
Kip erin leggen. Aan de kook brengen en met deksel op pan nog 3/4 uur zachtjes stoven.
Op smaak brengen met zout. Laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten.




Berei-
ding
Met deksel op pan kip in 10 minuten zachtjes door en door heet laten worden.
Af en toe omscheppen. Salamblaadjes en djeroek poeroet blaadje verwijderen.
Overdoen in schaal en op rechaud warmhouden.















Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram