culinaire zaken .nl |
Kip met tauge | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 5 2 2 1 1 0.50 0.15 - |
gram eetlepel theelepel stuks stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak |
tauge olie maizena kipfilet eiwit sherry (medium) prei suiker zout | ||
Berei- ding |
Verwijder vet en zenen van de kipfilets en snij in dunne reepjes. Maak een marinade van 2 theelepels maizena, 1 eetlepel sherry, 0.5 theelepel zout en 1 eiwit. Vermeng dit met de kip. Was de tauge, breek naar keuze de beide uiteinden eraf (dit ontneemt de bittere smaak aan de tauge) en laat uitlekken. Hak de prei fijn. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 3 eetlepels olie. Roerbak de kip tot het verkleurt. Schep eruit en zet apart. Verhit op hoog vuur de wok opnieuw, verhit nog 2 eetlepels olie. Roerbak de tauge 30 seconden, voeg het vlees, een snufje zout en 0.5 theelepel suiker toe. Roer door elkaar en schep op een schaal. Garneer met de prei. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |