culinaire zaken .nl |
Gadon (Gekruid vlees) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1.50 4 2 2 1 1 0.25 - |
gram deciliter stuks stuks stuks stuks theelepel theelepel naar smaak |
varkenshamlap santen ui (rood) kemirie (noot) ui djeroek poeroet laos (poeder) ketoembar zout | ||
Voor- berei- ding |
Snij de uien fijn. | |||
Berei- ding |
Men kan voor dit recept varkens- of rundvlees gebruiken. Het vlees wordt in stukjes gesneden. Meng alles met de santen doorelkaar, doe het dan in een geemailleerde pan en laat het ruim 30 minuten stomen. Eventueel kan het in pisangblaadjes gewikkeld worden. Als men de gadon droog wil hebben, doet men er een ei bij om de santen te binden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1299 KiloJoules 309 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 20 gram 4 gram |