culinaire
zaken
.nl
Gadon
(Gekruid vlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1.50
4
2
2
1
1
0.25
-
gram
deciliter
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
varkenshamlap
santen ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
kemirie (noot)
ui ingrediënt info
djeroek poeroet
laos (poeder)
ketoembar
zout
Voor-
berei-
ding
Snij de uien fijn.
Berei-
ding
Men kan voor dit recept varkens- of rundvlees gebruiken. Het vlees wordt in stukjes gesneden.

Meng alles met de santen doorelkaar, doe het dan in een geemailleerde pan en laat het ruim 30 minuten stomen. Eventueel kan het in pisangblaadjes gewikkeld worden. Als men de gadon droog wil hebben, doet men er een ei bij om de santen te binden.
Voedings-
waarde
Energie1299 KiloJoules
309 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
20 gram
4 gram