culinaire zaken .nl |
Babi Taotjo II (Gekruid varkensvlees met groenten en taotjo) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 2 2 2 1 1 1 - - |
gram teentje eetlepel stuks theelepel kopje stuks bakje naar smaak naar smaak |
varkensvlees knoflook ketjap (manis) ui djahe doperwt (diepvries) prei taotjo zout peper | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesneden. Van de taotjo wordt 1 kopje gebruikt. Snij het vlees aan reepjes en bak ze in boter bruin. De fijngemaakte kruiden worden aan het vlees toegevoegd en meegebakken. Vervolgens worden de ui, erwtjes, prei, taotjo, ketjap en het water bij het mengsel gedaan. Alles langzaam gaar laten suddern. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1637 KiloJoules 390 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 25 gram 4 gram |