culinaire zaken .nl |
Babi Panggang (Geroosterd buikspek) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Barbecue | Grill/grillplaat | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 10 4 3 2.50 - - |
kilogram teentje eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
spek (lap,zwoerd) knoflook kruiden (barbecue-) cognac mix (babi pangang) peper zout | ||
Berei- ding |
Het zwoerd van het buikspek wordt met ruw papier goed schoon gemaakt, waarna het met cognac of whisky wordt ingewreven. U maakt een marinade van fijngewreven knoflook, zout, peper, babi panggang kruiden, barbecue kruiden en twee eetlepels cognac of whisky. U maakt inkepingen in het vlees, wrijft de marinade goed in en laat het vlees enige uren (3 a 4) uur marineren. Hierna wordt het vlees in circa 1 uur gaargeroosterd aan het spit, terwijl u het af en toe met wat kruidensaus bestrijkt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 165 KiloJoules 39 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 0 gram 0 gram |