culinaire
zaken
.nl
Babi Panggang
(Geroosterd buikspek)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
10
4
3
2.50
-
-
kilogram
teentje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
spek (lap,zwoerd)
knoflook ingrediënt info
kruiden (barbecue-)
cognac
mix (babi pangang)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Het zwoerd van het buikspek wordt met ruw papier goed schoon gemaakt, waarna het met cognac of whisky wordt ingewreven. U maakt een marinade van fijngewreven knoflook, zout, peper, babi panggang kruiden, barbecue kruiden en twee eetlepels cognac of whisky. U maakt inkepingen in het vlees, wrijft de marinade goed in en laat het vlees enige uren (3 a 4) uur marineren. Hierna wordt het vlees in circa 1 uur gaargeroosterd aan het spit, terwijl u het af en toe met wat kruidensaus bestrijkt.
Voedings-
waarde
Energie165 KiloJoules
39 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
0 gram
0 gram