culinaire zaken .nl |
Ajam Pangang Boemboe Padang (Geroosterde kip in gekruide saus uit Padang) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:55 | |
Indelingen | Grill/grillplaat | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 8 4 2 1 1 0.50 |
kilogram deciliter theelepel stuks stuks teentje stuks theelepel |
kip santen sap (citroen-) ui (rood) ui knoflook sereh (vers) kurkuma (poeder) | ||
Berei- ding |
De kip openspalken. De kruiden, behalve de sereh, fijnmaken. Nu de kip zachtjes koken in de kruiden en santen, daarna de kip roosteren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3016 KiloJoules 718 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 79 gram 4 gram |