culinaire zaken .nl |
Kip met cashewnoten (thais) (Kai phad met ma muang) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk Snel | Wok / Roerbakken Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 50 10 3 3 2 1 1 1 1 0.25 |
gram gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel theelepel stuks eetlepel eetlepel theelepel |
kipfilet noot (cashew-,gezouten) ui (bos-) bloem olie (knoflook-) saus (oester-) peper (rood,gedroogd) ui saus (soja-) suiker saus (soja-,champignon) | ||
Voor- berei- ding |
Snij de kipfilet in reepjes, haal ze door de bloem. Snij de bosuitjes in stukken van 5 cm. Hak de ui fijn. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in de hete olie lichtbruin en haal de stukjes er daarna uit. Roerbak de pepers en de knoflook 1 minuut, voeg de overige ingredienten toe en laat alles nog 3 minuten bakken. Serveren met rijst | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 931 KiloJoules 222 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 22 gram 1 gram |