culinaire
zaken
.nl
Spies voor de barbecue - kip en kippenlevertjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
300
12
3
3
2
1
gram
gram
eetlepel
gram
gram
teentje
theelepel
kipfilet
kippenleveringrediënt info
ketjap (manis)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
suiker (bruin)
knoflook ingrediënt info
kerrie (poeder)
Berei-
ding
Pin aan een sateh-stokje helften van stevige kippenlevers en flinke dobbelstenen van kippenfilets (om en om). Maak een "marinade" van 2 deciliter ketjapsaus, 2 teentjes uitgeperste of vermorzelde knoflook, 1 theelepel bruine suiker, 2 flinke snuiven kerrie, 1 theelepel sambal en 1 theelepel rasp van geschilde verse gemberwortel. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Besmeer er kip en lever mee (dit alles mag lang vooraf). Toepassing: Leg ze op grill, barbecue of onder bovengrill in de oven (=salamander). Liefst "amper" gaar; op helft van roostertijd nog eens de spitjes met de resterende marinade bestrijken.
Voedings-
waarde
Energie738 KiloJoules
176 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
35 gram
0 gram