culinaire zaken .nl |
Spies voor de barbecue - kip en kippenlevertjes | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Barbecue | Grill/grillplaat | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 300 12 3 3 2 1 |
gram gram eetlepel gram gram teentje theelepel |
kipfilet kippenlever ketjap (manis) gember (wortel,vers) suiker (bruin) knoflook kerrie (poeder) | ||
Berei- ding |
Pin aan een sateh-stokje helften van stevige kippenlevers en flinke dobbelstenen van kippenfilets (om en om). Maak een "marinade" van 2 deciliter ketjapsaus, 2 teentjes uitgeperste of vermorzelde knoflook, 1 theelepel bruine suiker, 2 flinke snuiven kerrie, 1 theelepel sambal en 1 theelepel rasp van geschilde verse gemberwortel. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Besmeer er kip en lever mee (dit alles mag lang vooraf). Toepassing: Leg ze op grill, barbecue of onder bovengrill in de oven (=salamander). Liefst "amper" gaar; op helft van roostertijd nog eens de spitjes met de resterende marinade bestrijken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 738 KiloJoules 176 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 35 gram 0 gram |