culinaire zaken .nl |
Smoor Ajam (Kip in ketjap saus gesmoord) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3 1 50 6 6 4 1 - - |
gram deciliter deciliter gram eetlepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
kip water ketjap (manis) boter (room-) ui peperkorrel kruidnagel beschuit zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De kip wordt in haar geheel gekookt in water, ketjap, 6 lepels fijngesneden uien en de peperkorrels, tot ze half gaar is. Vervolgens haalt men de kip er uit en braadt ze in de boter of olie bruin, doet er de drie lepels gebakken uien bij met het vocht, waarin zij gekookt heeft, met de nootmuskaat en de kruidnagels en kookt ze verder gaar. Bind de saus met beschuitkruim. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1634 KiloJoules 389 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 40 gram 1 gram |