culinaire
zaken
.nl
Smoor Ajam
(Kip in ketjap saus gesmoord)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
1
50
6
6
4
1
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
kip
water
ketjap (manis)
boter (room-)
ui ingrediënt info
peperkorrel ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
beschuit
zout
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De kip wordt in haar geheel gekookt in water, ketjap, 6 lepels fijngesneden uien en de peperkorrels, tot ze half gaar is. Vervolgens haalt men de kip er uit en braadt ze in de boter of olie bruin, doet er de drie lepels gebakken uien bij met het vocht, waarin zij gekookt heeft, met de nootmuskaat en de kruidnagels en kookt ze verder gaar. Bind de saus met beschuitkruim.
Voedings-
waarde
Energie1634 KiloJoules
389 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
40 gram
1 gram