culinaire
zaken
.nl
Sate voor op de barbecue
(12 stokjes (voor 4 personen))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
550
12
6
3
3
1
gram
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
varkenshaas
sate
sap (citroen-)
ketjap (manis)
olie ingrediënt info
sambal
Voor-
berei-
ding
Snijd de varkenshaasjes doormidden en vervolgens elke helft in 9 stukjes. Roer een marinade van de ketjap, het citroensap, de olie en de sambal (eventueel 1 eetlepel ketchup). Roer de stukjes vlees erdoor en laat ze een uur of langer marineren.

Week de satestokjes in koud water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden.
Berei-
ding
Verdeel het vlees over de stokjes. Rooster de sates in 10 minuten rondom gaar. Serveer met een salade
Voedings-
waarde
Energie945 KiloJoules
225 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
29 gram
0 gram