| culinaire zaken .nl |
Sate voor op de barbecue (12 stokjes (voor 4 personen)) | |||
| Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:20 Bereiding : 00:10 | |
| Indelingen | Barbecue | Vlees | ||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 550 12 6 3 3 1 |
gram stuks theelepel eetlepel eetlepel theelepel |
varkenshaas sate sap (citroen-) ketjap (manis) olie ![]() sambal | ||
| Voor- berei- ding |
Snijd de varkenshaasjes doormidden en vervolgens elke helft in 9 stukjes. Roer een marinade van de ketjap, het citroensap, de olie en de sambal (eventueel 1 eetlepel ketchup). Roer de stukjes vlees erdoor en laat ze een uur of langer marineren. Week de satestokjes in koud water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. | |||
| Berei- ding |
Verdeel het vlees over de stokjes. Rooster de sates in 10 minuten rondom gaar. Serveer met een salade | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 945 KiloJoules 225 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 29 gram 0 gram |