culinaire zaken .nl |
Sate ajam | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:27 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Barbecue Grill/grillplaat | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 2 1 1 1 0.50 - - - |
gram eetlepel eetlepel eetlepel teentje stuks stuks theelepel eetlepel naar smaak |
kipfilet pindakaas ketchup (tomaten-) olie knoflook ui citroen sambal ketjap (manis) seroendeng | ||
Voor- berei- ding |
De kip met citroensap besprenkelen, met ketjap bestrijken en tenminste 30 minuten laten staan. Intussen voor de satesaus de ui en de knoflook pellen. Het uitje raspen en de knoflook uitpersen. In een glazen litermaat de olie (onafgedekt) in ca. 1 minuut op 100% heet laten worden. De ui en knoflook toevoegen en (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% glazig fruiten. Vervolgens de pindakaas en 1 deciliter water toevoegen en alles (onafgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen. De saus op smaak brengen met ketjap, sambal en tomatenketchup. | |||
Berei- ding |
Stamp de knoflook en de rode peper fijn en vermeng deze knoflookrode peper pasta met de overige ingredienten. Snij nu de kipfilet in kleine langwerpige stukjes en doe ze in de marinade. Laat dit mengels circa 6 uur marineren. Prik dan het kippenvlees op de satestokjes en rooster deze. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1304 KiloJoules 310 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 37 gram 2 gram |