culinaire zaken .nl |
Kalkoenrollade in cognac-roomsaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:10 | |
Indelingen | Goedkoop | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2 150 6 2 2 2 2 1 - |
kilogram deciliter gram eetlepel bekertje theelepel stuks stuks stuks naar smaak |
kalkoenrollade bouillon (kippen-) boter (room-) cognac creme fraiche maizena kruidnagel laurier (blad) ui peper (wit) | ||
Berei- ding |
Wrijf de rollade in met een beetje peper en braad het vlees aan in de hete boter, tot deze aan alle kanten mooi bruin is. Neem de rollade even uit de pan. Doe de bouillon (van tabletten) bij de boter. Als de bouillon kookt mag de rollade weer in de pan terug. Laurierbladen erbij en de rollade op een zacht vuur, met het deksel op de pan, in 1 uur gaar laten smoren. Haal de rollade dan uit de pan en houd hem warm. Verwijder de ui en laurierblaadjes. Maak een glad papje van de cognac en de maizena. Bind hiermee de jus. Vervolgens de bekertjes creme fraiche toevoegen. Goed blijven roeren en net niet laten koken. Snij de rollade in plakken en giet de saus er over heen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2611 KiloJoules 622 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 43 gram 1 gram |