culinaire
zaken
.nl
Kalkoenrollade in cognac-roomsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2
150
6
2
2
2
2
1
-
kilogram
deciliter
gram
eetlepel
bekertje
theelepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
kalkoenrollade
bouillon (kippen-)
boter (room-)
cognac
creme fraiche ingrediënt info
maizena
kruidnagel ingrediënt info
laurier (blad)
ui ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de rollade in met een beetje peper en braad het vlees aan in de hete boter, tot deze aan alle kanten mooi bruin is. Neem de rollade even uit de pan. Doe de bouillon (van tabletten) bij de boter. Als de bouillon kookt mag de rollade weer in de pan terug. Laurierbladen erbij en de rollade op een zacht vuur, met het deksel op de pan, in 1 uur gaar laten smoren. Haal de rollade dan uit de pan en houd hem warm. Verwijder de ui en laurierblaadjes. Maak een glad papje van de cognac en de maizena. Bind hiermee de jus. Vervolgens de bekertjes creme fraiche toevoegen. Goed blijven roeren en net niet laten koken. Snij de rollade in plakken en giet de saus er over heen.
Voedings-
waarde
Energie2611 KiloJoules
622 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
43 gram
1 gram