culinaire zaken .nl |
Parelhoen met whisky | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Feestelijk | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.50 50 2 1 |
gram deciliter gram stuks stuks |
spek (vet) whisky boter (bak-) parelhoender bouillon (kippen-,tablet) | ||
Berei- ding |
De borsten van de jonge parelhoenen bedekken met een reep ongezouten spek. Het gevolgelte van binnen bestrooien met peper en zout en in de boter bruin laten bakken. Wanneer alle zijden goed gekleurd zijn, het gevogelte aan de buitenzijde bestrooien met zout en peper. De pan afdekken en nog 20 minuten op een zacht vuur laten stoven. Neem de jonge parelhoenen eruit, snijdt ze in het midden door en leg ze op een warme schotel. Voeg bij het kooknat een theelepel vleesextract, opgelost in weinig water. Laat de saus verdampen en voeg er dan een glas whisky aan toe. Voeg bij de saus nog wat gemalen peper en doe alles in een sauspan. Verwarm in een klein pannetje 2 glazen whisky. Giet dit over de parelhoenen en flambeer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1678 KiloJoules 400 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 6 gram 1 gram |