culinaire
zaken
.nl
Kip op creoolse manier
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
2.50
150
35
12
10
2.50
1
-
kilogram
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
gram
stuks
naar smaak
kip
bouillon (kippen-)
tomaat ingrediënt info
boter (room-)
bloem (soja-) ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
ui ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de kip in stukken en haal het vel eraf. Was de stukken kip en dep ze daarna droog met keukenpapier. Roer citroensap, peper, zout en sojabloem door elkaar en haal de stukken kip door dit mengsel. De stukken moeten aan alle kanten met het mengsel bedekt zijn. Smelt de margarine in een grote koekepan en bak hierin de ui en de stukken kip aan alle kanten bruin. Voeg er de bouillon en de tomaat aan toe. Laat alles samen, met een deksel op de pan, 1 uur op een zacht vuur sudderen. Af en toe omscheppen.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram