culinaire zaken .nl |
Kip op creoolse manier | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | Slank | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 2.50 150 35 12 10 2.50 1 - |
kilogram deciliter gram gram gram theelepel gram stuks naar smaak |
kip bouillon (kippen-) tomaat boter (room-) bloem (soja-) sap (citroen-) zout ui peper (wit) | ||
Berei- ding |
Snij de kip in stukken en haal het vel eraf. Was de stukken kip en dep ze daarna droog met keukenpapier. Roer citroensap, peper, zout en sojabloem door elkaar en haal de stukken kip door dit mengsel. De stukken moeten aan alle kanten met het mengsel bedekt zijn. Smelt de margarine in een grote koekepan en bak hierin de ui en de stukken kip aan alle kanten bruin. Voeg er de bouillon en de tomaat aan toe. Laat alles samen, met een deksel op de pan, 1 uur op een zacht vuur sudderen. Af en toe omscheppen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |