culinaire
zaken
.nl
Kip met sinaasappel en olijven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
15
10
2
1
1
1
1
0.50
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
boter (room-)
olijf (zwart)
kipfilet
sinaasappel ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
kruiden (kip-)
peper (zwart) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de kip in met de kruiden. Schil de sinaasappel dik en snij de vrucht in dunne plakken. Verhit de olie samen met de boter in een hapjespan met anti-baklaag en bak hierin de kip aan beide zijden bruin. Fruit de tijm 1 minuut mee. Voeg de sinaasappel en de olijven toe en laat de filets met het deksel op de pan in 10 minuten gaar worden. Neem de filets uit de pan en breng de saus op smaak met peper en zout.
Voedings-
waarde
Energie1410 KiloJoules
336 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
38 gram
3 gram