culinaire zaken .nl |
Kip met sinaasappel en olijven | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
15 10 2 1 1 1 1 0.50 |
gram stuks stuks stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel |
boter (room-) olijf (zwart) kipfilet sinaasappel olie (olijf-) kruiden (kip-) peper (zwart) tijm | ||
Berei- ding |
Wrijf de kip in met de kruiden. Schil de sinaasappel dik en snij de vrucht in dunne plakken. Verhit de olie samen met de boter in een hapjespan met anti-baklaag en bak hierin de kip aan beide zijden bruin. Fruit de tijm 1 minuut mee. Voeg de sinaasappel en de olijven toe en laat de filets met het deksel op de pan in 10 minuten gaar worden. Neem de filets uit de pan en breng de saus op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1410 KiloJoules 336 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 38 gram 3 gram |