culinaire zaken .nl |
Kip met pecan-citroensaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 100 10 6 2 2 2 1 - |
gram gram druppel theelepel eetlepel stuks eetlepel stuks naar smaak |
boter (room-) noot (pecan-) tabasco sap (citroen-) peterselie ui olie (olijf-) kip (mais-) zout | ||
Berei- ding |
Bak de gesnipperde uien in de olijfolie lichtbruin. Schep de gebakken ui uit de pan in een kom. Bak de stukken kip in de achtergebleven olie lichtbruin en gaar. Smelt in een andere pan de boter en voeg daar de grofgehakte noten, de tabasco en een beetje zout aan toe. Roer er vlak voor het opdienen citroensap en peterselie door. Verdeel de saus over de stukken kip. Eet er rijst of pasta bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4952 KiloJoules 1179 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 89 gram 0 gram |