culinaire
zaken
.nl
Spies voor de barbecue - kalkoenspies met banaan
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
3
2
2
1
1
1
0.50
-
-
gram
plakje
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kalkoenfilet
spek (ontbijt-,mager)
dragon (gedroogd)
olie (sla-) ingrediënt info
banaan ingrediënt info
siroop (gember)
sap (citroen-)
rasp (citroen-)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Meng de slaolie met de geraspte citroenschil, het citroensap, de gembersiroop, de dragon, een snufje zout en een snufje peper. Snij de kalkoenfilet in 10 stukken, leg die in de marinade en laat ze minimaal 20 minuten (liever nog enkele uren) marineren. Pel de banaan en snij hem in 6 stukjes. Halveer de plakjes ontbijtspek en wikkel in elk half plakje een stukje banaan. Rijg de stukken kalkoen afgewisseld met de in spek gewikkelde banaan aan lange spiezen. Begin en eindig met een stukje kalkoen.
Berei-
ding
Verwarm de barbecue of de grill voor. Leg de spiezen op het rooster van de barbecue of onder de hete grill en laat ze in circa 10 minuten rondom bruin en gaar worden.
Voedings-
waarde
Energie1501 KiloJoules
357 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
31 gram
2 gram