culinaire zaken .nl |
Kalkoenschnitzel met salie en ham | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 1 80 8 8 3 - |
deciliter deciliter gram stuks stuks eetlepel naar smaak |
room (slag-) marsala ham (rauw) salie (blad) kalkoenschnitzel olie zout | ||
Berei- ding |
De kalkoenfilets met peper bestrooien. Op elke filet een gewassen en drooggedept blaadje salie en een plakje rauwe ham leggen. Salie en ham met een houten prikker vaststeken. De olie in een pan verhitten en de filets aan elke kant 3 minuten braden. Met zout bestrooien. Het vlees uit de pan nemen en warm houden. De houten prikkers verwijderen. Het braadvocht met room en marsala blussen en even laten inkoken. De saus op smaak brengen met zout en peper en bij de filets serveren. Spinazie en stokbrood erbij geven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4056 KiloJoules 966 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 63 gram 0 gram |