culinaire zaken .nl |
Kalkoenfilets met gehakt en cranberries | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Feestelijk Bewerkelijk | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 50 25 2 2 2 1 - - |
gram gram gram stuks eetlepel sneetje stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (kalfs-) noot (pistache-) boter (room-) kalkoenfilet compote (cranberry-) brood (wit) ei (kip) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De kalkoenfilets door de slager laten insnijden zodat er een zakje ontstaat. Het ei splitsen. Het vlees van binnen met zout en peper bestrooien en met eiwit bestrijken zodat de vulling blijft zitten. De dooier met de rest van het eiwit, het gehakt, het verkruimelde brood (zonder korst) en de cranberrycompote vermengen. Met zout en peper op smaak brengen. De pistachenootjes pellen, grof hakken en tot slot door het mengsel kneden. Het vlees met het gehaktmengsel vullen en met houten prikkers dicht steken. | |||
Berei- ding |
De boter in een flinke koekepan verhitten. De kalkoenfilets hierin snel aan beide kanten bruin bakken. Het vlees uit de pan nemen, op een druiprek of omgekeerd bord in een ovenvaste schaal overdoen en (onafgedekt) 10-12 minuten op 70% verwarmen. Laat het vlees 5 minuten staan, snij het daarna in plakken en serveer het met gebakken aardappelen en snijboontjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3393 KiloJoules 808 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 65 gram 4 gram |