culinaire
zaken
.nl
Kalkoenfilets met gehakt en cranberries
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
50
25
2
2
2
1
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
sneetje
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (kalfs-)ingrediënt info
noot (pistache-)
boter (room-)
kalkoenfilet
compote (cranberry-)
brood (wit)
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De kalkoenfilets door de slager laten insnijden zodat er een zakje ontstaat. Het ei splitsen. Het vlees van binnen met zout en peper bestrooien en met eiwit bestrijken zodat de vulling blijft zitten.
De dooier met de rest van het eiwit, het gehakt, het verkruimelde brood (zonder korst) en de cranberrycompote vermengen. Met zout en peper op smaak brengen. De pistachenootjes pellen, grof hakken en tot slot door het mengsel kneden. Het vlees met het gehaktmengsel vullen en met houten prikkers dicht steken.
Berei-
ding
De boter in een flinke koekepan verhitten. De kalkoenfilets hierin snel aan beide kanten bruin bakken. Het vlees uit de pan nemen, op een druiprek of omgekeerd bord in een ovenvaste schaal overdoen en (onafgedekt) 10-12 minuten op 70% verwarmen. Laat het vlees 5 minuten staan, snij het daarna in plakken en serveer het met gebakken aardappelen en snijboontjes.
Voedings-
waarde
Energie3393 KiloJoules
808 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
65 gram
4 gram