culinaire zaken .nl |
Kalkoenfilet met abrikozensaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Snel | Vlees | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 25 10 5 2 1 |
gram gram gram stuks eetlepel eetlepel stuks |
kalkoenfilet ham (achter-) boter (room-) peper (korrels, groen) jam (abrikozen-) bieslook (vers) sinaasappel | ||
Berei- ding |
Snij de plak ham in blokjes. Pers de sinaasappel uit en doe het sap in een kom, samen met de ham, de abrikozenjam en een eetlepels peperkorrels. Roer dit goed door elkaar. Dep de kalkoenfilets met keukenpapier droog en wrijf de filets in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom gaar in 7 minuten. Haal de kalkoen uit de pan en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Voeg het abrikozenmengsel toe aan de braadboter en warm dit 3 minuten goed door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verwijder de aluminiumfolie en snij de kalkoenfilets in plakjes. Rangschik deze op een schaal. Schenk er wat saus over en strooi hierover de fijngeknipte bieslook. Serveer de rest van de saus er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1511 KiloJoules 360 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 30 gram 2 gram |