culinaire
zaken
.nl
Kalkoenfilet met abrikozensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
25
10
5
2
1
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
kalkoenfilet
ham (achter-)
boter (room-)
peper (korrels, groen) ingrediënt info
jam (abrikozen-)
bieslook (vers) ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de plak ham in blokjes. Pers de sinaasappel uit en doe het sap in een kom, samen met de ham, de abrikozenjam en een eetlepels peperkorrels. Roer dit goed door elkaar. Dep de kalkoenfilets met keukenpapier droog en wrijf de filets in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom gaar in 7 minuten. Haal de kalkoen uit de pan en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Voeg het abrikozenmengsel toe aan de braadboter en warm dit 3 minuten goed door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verwijder de aluminiumfolie en snij de kalkoenfilets in plakjes. Rangschik deze op een schaal. Schenk er wat saus over en strooi hierover de fijngeknipte bieslook. Serveer de rest van de saus er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie1511 KiloJoules
360 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
30 gram
2 gram