culinaire
zaken
.nl
Kalkoentournedos met mosterd-jeneversaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
2
100
5
30
3
1
1
-
-
-
stuks
deciliter
gram
centiliter
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kalkoentournedos
bouillon (gevogelte-)
spek (gerookt)
room (slag-)
boter (room-)
jenever
mosterd (grof)
ui (sjalot) ingrediënt info
zout
tijm ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Omwikkel de tournedos met spek. Bestrooi de kalkoentournedos met versgemalen peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de tournedos rondom aan. Blus met 1 deciliter van de gevogeltefond en braad het vlees in circa 6 minuten gaar.

Neem het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie. Fruit de sjalot en de mosterd met de tijm in het braadvet. Blus af met de jenever. Laat dit even doorkoken.

Voeg de slagroom en de rest van de fond toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kalkoentournedos op een schaal. Schenk een deel van de saus erover en geef de rest in een sauskom.

Dit gerecht is lekker met peultjes en rosti.
Voedings-
waarde
Energie1876 KiloJoules
447 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
32 gram
0 gram