culinaire zaken .nl |
Kalkoentournedos met mosterd-jeneversaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Goedkoop | Snel | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2 100 5 30 3 1 1 - - - |
stuks deciliter gram centiliter gram eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kalkoentournedos bouillon (gevogelte-) spek (gerookt) room (slag-) boter (room-) jenever mosterd (grof) ui (sjalot) zout tijm peper (wit) | ||
Berei- ding |
Omwikkel de tournedos met spek. Bestrooi de kalkoentournedos met versgemalen peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de tournedos rondom aan. Blus met 1 deciliter van de gevogeltefond en braad het vlees in circa 6 minuten gaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie. Fruit de sjalot en de mosterd met de tijm in het braadvet. Blus af met de jenever. Laat dit even doorkoken. Voeg de slagroom en de rest van de fond toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kalkoentournedos op een schaal. Schenk een deel van de saus erover en geef de rest in een sauskom. Dit gerecht is lekker met peultjes en rosti. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1876 KiloJoules 447 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 32 gram 0 gram |